Algemene Vergadering bereidt de toekomst voor!

 

Tijdens de vergadering van vrijdag 8 december 2017 heeft de Algemene Vergadering van IGL zekerheid gegeven voor de toekomst

Alle deelnemers hebben zich positief uitgesproken voor een verderzetting van IGL na 2019 door in een raadsbeslising zich te engageren om in 2019 een verlenging van de bestaansduur van de Intercommunale vereniging voor hulp aan Gehandicapten in Limburg voor een nieuwe termijn van maximum achttien (18) jaar te steunen. Niet elke deelnemer van vandaag zal in de toekomst echter blijven deel uitmaken van de vereniging. De deelnemers die zullen uittreden hebben wel de intentie om het ingebrachte kapitaal niet terug te vragen.

 

De volgende 26 deelnemers engageren zich om in 2019 op basis van de kennis van vandaag aan deze verlenging deel te nemen:

Alken Bilzen Borgloon 
Diepenbeek Dilsen-Stokkem  Genk
Gingelom  Ham Hasselt 
Heers Hoeselt  Houthalen-Helchteren
Kortessem  Lanaken Leopoldsburg 
Meeuwen-Gruitrode Nieuwerkerken  Opglabbeek
Riemst  Tessenderlo Tongeren 
Wellen Zonhoven  Zutendaal
OCMW Dilsen-Stokkem  OCMW Houthalen-Helchteren  

 

Naast de Provincie Limburg, die decretaal verplicht wordt om voor het einde van 2018 uit te treden, zullen na 2019 ook de volgende deelnemers uittreden:

Bocholt Halen Hamont-Achel
Hechtel-Eksel Herk-de-Stad Heusden-Zolder
Kinrooi Lommel Lummen
Maaseik Maasmechelen Neerpelt
Overpelt Peer Sint-Truiden

De gemeente As heeft zich niet uitgesproken (onthouding), maar laat de beslissing tot deelneming over aan de gemeenteraad in 2019.

 

Tijdens dezelfde vergadering hebben de deelnemers het voorstel van regeling om het tekort in de financiering van de pensioenverbintenissen van de statutaire personeelsleden goedgekeurd. Alleen de Provincie Limburg ging niet akkoord, maar de besprekingen in het kader van hun decretale vroegtijdige uittreding zijn lopende en zullen normaliter voor het einde van dit jaar op een positieve wijze worden afgerond.

 

Tot slot heeft de Algemene Vergadering kennis genomen van het financieel rapport over het eerste semester van 2017 en de begroting voor 2018 goedgekeurd. Een begroting waarin voor meer dan 8 miljoen euro investeringen zijn opgenomen.

 

Het volledige verslag van de Algemene Vergadering kunt u hier lezen en vindt u ook in de rubriek 'Bestuur".

 

​Het persartikel dat verscheen in de krant "Het Belang van Limburg" van maandag 11 december 2017 kunt u hier lezen.